Ska han bryta ihop då eller??

Som alla vet så har jag jobbat som mattant.. Alltså en kokerska. I mina öron hörs det... ibland när folk frågar om mitt yrke, då är det precis som om jag hör -Mattant, vad fan är det för ett yrke? vem fan vill jobba som det??
Det låter som om det skulle vara det sämsta yrket ever!!
Men ärligt talat.. kokerska=kock.
Jag lagar samma sorts mat de lagar på en vanlig restaurang.. bara det att jag lagar 400 portioner mer än vad de gör. Jag använder mig exakt av samma sorters råvaror. Och färdigköpta köttbullar. Tro inte att en fin restaurang står och rullar sina köttbullar själv. No Way.
En gång i tiden arbetade jag som kock/kallskäna på ett av helsingborgs finaste hotel... Grand hotel. Tror ni att vi rullade köttbullarna själv? Bakade våra egna frukost bullar? Gjorde vår egen äggstanning?
Nej, nej, nej..
Men jag trivs att vara kokerska.. Men idag är jag ingen kokerska på skolan, jag är en kokerska på servishusen. Jag ser till att de gamla pensionärerna får i sig rätt kost. Ska det vara passerat, ska det vara glutefritt, ska det vara tp, nt, mm osv!!!
Men idag, ja just idag börjar jag inte förrens tio. Jag ska till min stora fasa vara på min sons dagis. Inte ska jag laga maten, jag ska stå i hans matsal, servera hans dagisgrupp mat, ta deras disk och röja undan.
Och jag vet att han kommer känna sig övergiven där i just den stunden. Där står jag och jobbar, och kan inte ta min son. Tror ni jag kommer bli ledsen?
Och att han kommer bryta ihop?
Det tror jag.
Så i eftermiddag ska jag ringa min chef och säga att jag aldrig vill göra det igen för min sons bästa.
För jag vill inte såra honom..
Det enda positiva med att få vara där är att få en inblick i deras arbete, hur william beter sig på dagis.
Ibland vill jag ju vara en fluga på hans dagis för att få se hur han är där, om han är glad, om han leker, med vad, med vem han leker,,
Ja, ja.. jag har ju inte varit där än så vi får ju se hur det blir!!

Ordbajs!

Din lilla rackare..


Grattis på namnsdagen mitt hjärta!!

Ohh no!

Det blir till att vara hemma även imorgon. Och det är för mitt eget bästa.. Jag vill bli frisk.

En liten lägesrapport:
Jag har ingen feber, men vad jag har kvar är min lever.
Den måste ju fylla en viss funktion, annars hade jag väl inte haft den i min situation.
Näsan den är täppt, så rösten min låter knäppt.
Huvudet är tungt som bly, ja just nu önskar jag att jag kunde sy.
Kroppen den är så matt, och jag undrar ifall huvudet av bly kanske har en hatt.
Men på fredag ska jag jobba, en chans jag ej får nobba.
Sedan är det full rulle hela tiden. Ja man får ju tänka husfriden...

Ha,ha.. fan vad jag är kass!!



Men heyy, jag hänger inte läpp!

I´m bad!!

Bad bad Mother..

Han är inte skitig för at jag är en bad mother.. han är ju sotare och ska faktiskt på maskerad!!

För en sekund..

..trodde jag att jag var frisk. Men ack vad skenet bedrog.
Jag låg på soffan och tänkte att nu när jag ligger här hemma och är sjuk så kan jag iallafall anstränga mig att slänga in en maskin tvätt. Men jag vände i tvättstugan igen.. puuhh, det var en pärs.

Wohooo.. Nästa helg ska jag partaja!!

Sista dagen!

Imorgon är det min sista dag som "madatant" för på måndag är jag som en rysk kärring i köket med håriga ben och hårnät..
Tanken var att jag skulle baka en kaka/tårta att ha med imorgon, men jag fann inte tiden någonstans idag. Jag gick och la mig i solariet, shoppade massor av nya scrappapper, och lekte med william. Så det blir köpekaka för hela slanten. Kanske när jag är gråhårig och pensionär, då kanske det finns tid för bak.. Men å andra sidan hoppas jag att jag har en drös med barnbarn som jag kan rå om och passa när mina barn vill vara lediga. Ja för jag vill ju ha ett syskon till william..
Men innan ni tror något eller frågar!!
-Nej, vi är inte gravida och nej vi planerar inte syskon nu!!!
Det är ju ett herrans tjat om syskon. Blir så trött på den frågan! Vi vill att william ska få ha oss själv ett tag till.
Visst, jag kan inte förneka att jag blir sugen när folk i vår vänskapskrets föder ungar hit och dit, men nej inga syskon nu! Och vem säger att vi ens kan få fler barn.
Och den dagen jag blir gravid igen ska jag inte berätta för någon alls!!!
Jo jimmy förstås, ni andra får märka det själv!!

Shit maj gad vad jag är förkyld igen.. Hemska baciller som härjar! Tycker absolut att de ska flytta ut nu! Har varit här alldeles för länge!

Tjingeling!

Öroninflammation Nr 4.

Då var det dags igen.. Febern och förkyldningen som jag trott varit influensa på william visade sig vara öroninflammation.. igen. *suck*
Just nu ligger han och sover i det fina vårvädret ute. Det känns som vår. Och vi ska nog gå ner till sjön senare med grannarna tänkte jag! Vad grannarna vill vet jag inte, men jag har bestämt att de ska med.

Så imorgon ska jag jobba igen, skönt faktiskt! Bara det att jag inte vet vart jag kommer att hamna eftersom en av de på mitt jobb som varit sjukskriven avbröt sin sjukskrivning nu när jag var borta på grunder jag inte vet! Så, nu blir jag polare ett tag framöver. Får se hur det går. Bra får jag hoppas..
Min förkyldning har släppt tack och lov.

Skriver en sväng ikväll med..

And here we goeS..

Alltså karlar.. det slår aldrig fel. Inte här hemma iallafall, och säkerligen inte i andra hem heller.
William är som sagt skitkass, och natten resulterade till en uppesittande, vaggandes och tröstande mamma. Inget hjälpte så vi var uppe 0.30-02.30 inatt. Och då vaknade han 7 imorse.. Inte mycket sömn här inte!
Jag ringde till J och berättade och nog fan mådde han sämte/sovit sämre, osv.
Varje gång jag sovit asbra, har han sovit bättre, varje gång jag har värsta huvudvärken har han migrän, varje gång jag är superfrisk är han friskare.. Ha,ha.. Varför är det på detta viset?


Skitsamma, jag ska iallafall vabba med lillkillen imorgon, och mamma har erbjudit sig att ta honom tisdag, onsdag om han är sjuk då med. Jag har inte råd att vara hemma nåt mer, men allt för william..



Nostalgitripp!!

..Idag träffade jag en kär gammal vän tillsammans med en annan vän. och det vart så himla kul och det pratades så många fina minnen och vi skrattade så mycket.
Jag trodde att williams feber hade ridit ut stormen, men icke. Jag tog tempen på honom och den låg på 39.1.. så det blev alvedon. dessutom är han både hes, hostig och förkyld. Min lilla plutt!!!
han ligger och sover på "vårt" rum hemma hos mamma eftersom vi är där. Visste inte att han var sjuk när han och J kom hit, så vi stannar här inatt vilket var planerat från början..
Nu ska jag såsa lita!!


..Bara Blä.

Precis som rubriken lyder.
William håller nog på att bli dålig. Lite feber och gnällig. Igår deckade han i soffan 18.15. Det händer aldrig att han somnar i soffan annars. Det var till och med direkt efter badet iförd endast en handuk och ingen välling eller napp. Lilla pluttas. Och när han ligger där i J famn öppnar han ögonen småler och flinar lite för att sedan stänga dem igen.. Underbart!!
Plus att natten var jobbig. Han vaknade vi 0.00 och låg hos oss och upprepade -mamma, mamma. Typ 200 hundra gånger. Jag älskar när han säger mamma, men inte i 1½ timme på natten.. örk. Hoppas på en bättre natt inatt!

blä..

Tänk den dagen..

DU fick komma hem till ett nystädat fräscht hem och veta att det inte var du som har städat det.
Hur ofta händer det er på en skala?
Mig har det inte hänt än.. och jag har ju varit sambo i 2 ½ år. Tänk när den drömmen slår in!

Here we gooo!

Jag lovade lita bilder.. Här kommer de!!





Mittenkortet på nedersta raden har faktiskt kusin Elvira tagit. Verkligen fått med hela ansikte och överkropp, men hon är nog ingen mästerfotograf då hon inte lyckats fånga Williams bästa sida. Men han är söt ändå!

Och sist men inte minst.. Man får ju lov att skryta om sina barn. Och det är exakt vad jag tänker göra nu!
Såhär ligger det till. William har under en period haft väldigt svårt att komma till ro i sin spjälsäng, så vi köpte ben till en av de bäddmadrasserna vi har och en tunnare att ha övanpå.
Ikväll la jag honom i den med favoritkudden, hunden, två nappar och vällingflaskan, läste en saga för honom, sa godnatt, gick ut från rummet och vad hände. Jo han somnade utan att ens försöka sig på att testa mig. Kanske det beror på att han bara sovit en timmes vila idag eller så kanske bara han trivs att somna så.. jag var iallafall lycklig! Och är det fortfarande!

Hoppas det håller i sig!

Ojdå, nästan två likadana bilder, men sen å andra sidan är jag verkligen ingen mästerfotograf!!

Busfabriken.

Förmiddagen/lunchen tillbringade jag och William på busfabriken tillsammans med mormor, moster, elvira, wilma, ebba och anita!William uppskattade verkligen besöket där och deckade ganska fort i bilen när vi skulle hem.
Han sover gott nu med.


Imorgon tänkte jag åka till Väla för att inhandla nya träningsskor. Jippie. Jag längtar. Känner att jag är på G med träningen. På G att förändra mitt liv till det bättre!!
Och jävligt avis på syrran som för en kväll lagt mammarollen på hyllan och ska ut och partaja och dansa!
Ja, alkoholen bryr jag mig inte om, men tänk att få shake that ass!!
Evigheter sedan..

På lördag ska jag träffa en vän från gymnasietiden som jag inte träffat på aslänge. Hon har nämligen bott I Los angeles.. Så det ska bli kul!!

Inget kul inlägg.. men tänkte lägga in lite bilder imorgon...
Tjing!


Vilka krutkärringar det finns..

Idag eller igår bestämde jag mig helt enkelt för att bli kvitt mina 3 kilo som hänger där och slänger..
Och Nej.. Jag ska inte banta, sluta äta eller något. Jag ska bara dra ner på onyttigheter, in med det bättre och uttnyttja mitt en gång i tiden köpta träningskort.
Sagt och gjort.. Jag började min morgon med omelett med färska champinjoner och strimlad pastrami.. och avsluatde den med yoghurt, färska hallon och linfrö. Och givetvis har jag varit på ett träningspass på friskis. Medeljympa...
Och det är där krutkärringarna kommer in..
Själv ligger man där på knä och kämpar med sina armhävningar, man har sillamjölk så armarna skakar som om det var jordbävning, svetten rinner och man tror man ska svimma. Men vänder man huvudet åt höger så är där minsann en dam på 60+, lila missfärgat hår.. Och vad gör hon då?? Jo, en riktig armhävning utan knä i golvet, hon är uppe på tårna. Bara sådär lätt som en plätt. Jg avundas henne. Jag vill också kunna göra det en dag..
Så om en sådär 30 pass kanske jag lyckas göra en iallafall..
och sedan har vi de där brudarna som bara måste vara snyggast i stan när de tränar. De är spacklade som tusan, har för snygga kläder, stannar vid varje spegel för att kolla så att svetten inte lackar, byxorna sitter så tajt som möjligt och att läpparna pluttar tillräckligt.. om inte. På med mer läppglans.
En annan kommer direkt från jobb, stinker stekos, håret står ut lite här och var. Har en träningstopp från istiden, sletna kläder och illaluktande jympaskor. Men alla är vi ändå där av samma anledning..
Beach 09.. Skämt o sido. Jag behöver styrkan i jobbet, energin för att klara av vardagen..

Sängen kallar!!

En vad??

Enligt min husläkare så är det en svullen lymfkörtel jag har vid halsen, och den kommer från mina eksem?!!
Så nu ska jag uppsöka ytterligare en läkare och få bukt med mina eksem som jag har i hårbotten, bakom örat, på örat, i örat, i pannan, i ögonbrynen.. Trist.
Men jag tror inte på att det har något samband. Jag tror det värsta av det värstaste!
Fick iallafall ta blodprov så om en vecka kommer provresultatet!

William har blivit skogstokig så fort jag ska byta på honom, han vägrar!
Men med lite våld så funkar det.

Ledig imorgon med.. Sedan jobba två, ledig tre.. Pang boom på nya schemat. Vad fan har jag gett mig in på???
Återstår att se. kanske får ett kärt återseende med mina ryska mattanter och deras håriga ben och hårnät. Vad vet jag! Hoppas inte iallafall!

mest av allt hoppas jag att J tar tag i det där med att öppna eget så jag kan gå ner i tjänst och tillbringa mer tid med william.. Ha,ha.. Nä jag ska jobba tills jag blir pensionär och är snuskigt rik!!! Tjoho!

mmm, Castello!

Sitter här framför datorn och äter stekt lövbiff med castello på.
Inga pojkar här.. Det stod städning på schemat så de fick fara någon annanstans.
Endast lite vik tvätt kvar sedan 'r allt tipp topp! Me like a lot!!!
Imorgon har jag tagit föräldraledigt så vi ska mest mysa jag och william, efter ett besök hos doktorn som måste kolla in min mega knöl på halsen..

Höres!!

 

Åsså var det nytt år.

Alltså.. Julen var toppen, skönt att den är över.
För mycket hysteri för min smak om man säger så.
Nyår är överstökat. Den spenderades i goda vänners, och syskons sällskap. Vi firade med syrran, andreas, barnen, lillebror. Och det var astrevligt.
Jag drack ett glas en välkommsdrink, ett glas rött och ett halv glas champange.
Och nu är jag nykterist.
Ja, jag ska inte dricka mer. Jag får inte ut något av det merän en brak bakfylla i två dagar!
Jag har lika roligt utan alkohol.

Ja, med det nya året kommer löftena. Mitt eller mina löften är att äta mer hälsosamt, verkligen ta tag i min träning. För jag behöver styrkan i mitt arbete.. hallå, ösa 90 L soppa utan armmuskler, det är skitjobbigt!!
Och jag behöver nog bli lite mer ekonomisk!!

Well, whatever!!!!
Syrran sa att det första man skulle äta efter tolvslaget för att få ett bra år var ett äpple. Vi delade på ett. Och mitt år startade med ett barn med öroninflamation. Japp igår var vi på akuten. Trumhinnan sprack så det rann mojjs ur det. Och luktade apa. Kåvepenin skrevs ut och förhoppningsvis biter det och vi får en öroninflamation fri william.

Vid fint väder imorgon ska vi till hembyggdsparken. Jag och william.. Älskade underbara pruttunge.

Nu ska jag hålla freda´... Gött!

RSS 2.0