Tillbaka till 80-talet.

Imorgon ska vi vara barnfria. Vi ska på fest. Och jag ska bli full!
Jag ska dansa, roa mig redit och ha snorkul. Inte det att jag inte har snorkul med william. Det har jag verkligen. Men för en kväll ska jag vara Kia, inte mamma.
Det är 25x2 års fest. Och eftersom de är födda på 80-talet blev 80-talet temat!
Och jag & J kommer vara så jävla snygga. Slänger in lite bilder på söndagkväll.
William ska sova hos mormor..

En rolig grej jag tänkte på igår när jag, syrran och mamma var i åstorp och spelade bingo var att mamma får fan aldrig vara ifred.. Jag började småfnissa mitt under "bingandet". Är det inte jag och william som är där så är det sofi och kidsen, eller allihopa. Och inte nog med det så följer vi även med henne när hon bingar!! Ha,ha.. Kul var det för syrran vann ju!

Och på söndag är det scrapmässa. Då ska jag göra av med alla mina pengar som jag inte har! Tur att jag har min födelsepresent tillgodo i syrrans plånbok istället.
Jag längtar så att jag nästan dör!!!!!

Nä nu ska jag betala alla mina tråkiga räkningar.. *suck*

Att prata i telefon..

William sitter och pratar i telefonen vid köksbordet när jag står och lagar mat..

Så här löd samtalet..
Mamma. Pappa. Lasses. Sasar.Bamor.Ia.Bima.Biam.Tysan.Öl.Leka.Tött.Pippi.Ommade.Onge.Lasses.
Obin.Bomo.Åååsa.Ninni.Onny.Hajåå.Giakoo.

Förklaring!!
Lasses-Lasse. Williams "morfar" men han betonar det med ett s på slutet.
Sasar-Farfar.
Bamor-Farmor
Ia-Elvira
Bima-Wilma
Biam-William
Tysan-Tyskland. Lasse åkte till tyskland
Öl-Öl...Och i tyskland köpte lasse öl
Leka-Leka
Tött-Trött
Pippi-Pippi långstrump. Heey. Idolen ju
Ommade-Förgrömmade
Onge-Unge.. Förgrömmade unge. Emilskadad kanske?!
Lasses-Kul att säga. Lasse
Obin-Robin
Bomo-Mormor
Åsa-Åsa. favvofröken på dagis
Ninni-ninni. Grannens hund
Onny-Ronny. Hundens ägare. Vår granne
Hajåå-Hejdå
Giakoo-Grisakno. Ja jag vet..Lite to much emil på tv!!

Nä, nu ska jag gå ner och se när min sambo svettas. Han går på Atkins. Och idag handlade jag hem kexchoklad. Undra ifall det stack i ögonen på honom då?? Plus att jag bräskade på med nybakade kanel/vaniljbullar när han anlände från jobb. Jag måste vara världens bästa sambo.. Och inte fan har han rört något av det! Otacksamt tycker jag!

Värsta dagen ever!

Jag lovar att idag har varit värsta dagen jag jobbat. Någonsin.
Efter att endast sovit 1½ timme inatt.. Nej jag hade inte festat eller varit uppe länge, inte druckit någon alkohol eller varit ute och dansat. Ja har nämligen fajtats med en über sjuk william hela natten, plus att vi har varit ovänner hela dagen lång. Eller nja, den delen av dagen han har träffat mig. Han har varit gnällig, elak och muppig mot mig. Jag har vid ett flertal tillfällen fått höja rösten åt honom. Dock utan resultat. Vilket har resulterat i en väldigt irriterad mamma, med ett hjärta som skriker-Fy vilken hemsk mamma du är som skriker åt din son, som inte låter honom göra precis som han vill. Usch för dig!
Men, jag tycker inte det är okej att kasta mackan i yoghurten, det är inte okej att knipa mig, det är inte okej att kasta fjärkontrollen i väggen, det är inte okej att bara äta smör eller bara dricka mjölk till kvällsmat. Inte här hemma iallafall. Och jag måste lära mig att sätta gränser. Visa vem det är som bestämmer. Men det gör ont och jag känner mig som en dålig mamma då william blir ledsen "när han inte får som han vill" även om jag vet att det är jag som har rätt.

Saken blev ju inte bättre av att jag hamnade på ett riktigt skitställe när jag jobbade idag. Byn som gud glömde... strövelstorp. Inget fel på personalen alls. Hur trevliga och roliga som helst. men själva stället var ett enda BIG NO NO!! Hela deras arbetssätt och deras abetsrutiner var lite knas, eller ganska så mycket. Hujeda mig!

Imorgon ska jag vabba för min lillprins har fetaste ögoninflammationen, han är snorig och febrig...
Så det blir läkaren eftersom varken fysiologiskt ögonvatten eller de servetterna vi har hjälper. Vi vill ha salva!!
Mest synd är det att jag måste hjälpa honom att öppna ögonen på morgonen, för de har klistrat ihopa sig som en nyfödd kattunges. Kul och vakna blind liksom!



Järnvägsmuseet i Ängelholm.




Busar hemma i "sossan"







Lånar Mojjans rullstol en sväng.


Åkte med pappa till Osby och gick på brios leksaksmuseet. Skitkul!!

Godnatt kära läsare..

Här är ögoninflamationsbarnet..


Money, money, money..

..Makes me funny!!
Jo det är roligt med pengar, men det är ju inte allt! Fastän jag är snorrik denna månaden..Hmm, ja, som komunalare kan jag kalla mig snorrik, men som en medelmänniska kan jag nog kalla mig fattig! Jag har så jag klarar mig.. kanske till och med kan köpa mig ett par nya byxor och ett par nya skor..*blink,blink*

I helgen jobbar jag.. hela långa helgen. Men imorgon ska jag jobba på ett bra ställe, och med underbar personal. Så det ser jag fram emot. Blir inga superlånga dagar heller, vilket jag uppskattar väldigt mycket.
 Mer tid till mitt hjärtegryn.
Innan idag när jag skulle hämta honom så såg jag hur william och den ena "fröknen" var på väg över till det andra dagiset som de går över till på eftermiddagen. Han såg mig, ropade mamma, mamma och blev jätteledsen. Han har varit lite småhängig och pipig idag. Han har flertal gånger påpekat att han behövt kräka, men ingenting har kommit. Hoppas han håller sig frisk. I helgen är det ju kvalitetstid med J och av erfarenhet håller de sig helst i bilen på diverse vägar. Och är han magsjuk ska detta undvikas!! Men någon fattar nada!!

Je,je.. Godnatt!

Ehh.. snö?

..Och då bestämde vi oss för att bege oss ut på äventyr. Vi åkte till IKEA och köpte nya skåpsluckor och nya knoppar. Vilken tur att det var dåligt väder ute, för det var nästan inte en kotte på IKEA. Och både jag och J avskyr när det är mycket folk där. Dessto mer avsky kände jag att åka bilen på vägen hem För vi såg lixom inte vägen för alla stora fallande snöflingor. Men vi kom hem hela och fina. Och william somnade gott i bilen.

Så nu är luckorna uppe, bara knopparna som ska dit. Och ett högskåp ska bort och dit ska det placeras ett underskåp och ett överskåp. Och vi ska köpa ny bänkskiva med=)
I Love att shoppa.

Enarmade kim.

William och jag sover hos mamma idag.
Han ligger inne på "barnens rum", i sängen med honom ligger enarmade Kim. Och han är egentligen ganska så ful. Wilma har målat med nagellack på hans läppar..
För er som inte vet så är Kim Wilmas docka som hon fått av mormor en gång i tiden. Och han har tappat sin arm.
Jag vet inte om det är wilma som varit hårdhänt eller om det möjligen är så att den ramlat av självmant, men borta är den iallafall.
Och William envisades med att den skulle sova i sängen med honom, och givetvis fick han det. Kanske beror på att William så gärna ville ha den tidigare idag då wilma lekte med den, men nej det fick han inte för wilma..
Så nu får han iallafall ha den helt själv, och dessutom en hel natt med.
Jag har varit hemma idag för att kurera mig från denna otäcka hosta som håller i sig. Tänkte imorse att jag skulle göra ett besök på vårdcentralen för att införskaffa lite hostmedecin, men J kom på att han hade ju sin hemma från när han vart hostig. Så där sparade jag ett par hundralappar, och den har redan hjälp. Toppen va?
Eftersom läkaren ändå skrivit ut samma hostmedecin till mig kunde jag ju lika gärna ta J:s..
Snyggt jobbat!

20 minuter..

I exakt 20 minuter har J sagt såhär till william - Ska vi åka någonstans eller ska vi leka något?
Ja, jag blir irriterad för att 1. William kan inte med egna ord säga.. tex. Ja pappa vi åker hem till farmor och farfar!!!
2. William kan inte självmant starta en lek.
3. Ska det vara så jävla svårt att bara ta william i bilen, ringa ett samtal och höra med den i luren ifall de får komma på en kopp kaffe.

Åhh. Ja jag är irriterad.

Jag är utmattad, hes och trött. Ja jag är sjuk och det är värre än vad jag trodde. Och jag har varit iväg med william hela dagen. Men  jag trotsade min förkyldning.
Först åkte vi till bvc. Och det såg bra ut. På 1½ månad hade han gått upp 500 gram och växt en centimeter.
Sedan åkte vi till järnvägsmuseet och spannade in en massa tåg och lekte med tågbanorna. Vi hade det jätte mysigt. Sedan mötte vi upp Sophia på stan och strossade runt lite. Inhandlade en nya tröja och ett par nya byxor. Dock inte till mig själv utan till William. Så häftigt är det!
Nu efter middagen pallade jag mig upp till datan. Jag behöver lugn och ro. Jag behöver få vara själv en stund. Jag behöver få vila öronen. Lätt det är då.. Det finns ju ett litet hjärtegryn som står och skriker vid grinden där nere..-Mamma. Opp!
Och en pappa som säger -Ska vi åka någonstans eller ska vi leka något?

Ja. Give me some space tack!

Ehh What?!

Hes, hesare hesast!! Thats me.. Och saken blir inte bättre av att jag säger varsegod när 300 elever säger tack för maten!!
Och så har jag väldigt svårt för att vara tyst med, så det gör ju inte det hela bättre precis.

Nu är jag ledig i 3 hela dagar.. Gött.
Så imorgon ska jag och huliganen på bvc, sedan ska vi till hembyggdsparken med picknick och leka av oss ordentligt=)

Yooo!

Kaluffsen som försvann!!!

Så här såg det ut innan.


Och så här ser det ut nu..



När jag själv varit hos frisören blev jag ganska sugen på att få stajla någon annan.. Och dessa två små godingar fick sitt hår friserat av mig!!


Kan ju bjuda på lite bilder nu när jag ändå är i farten!!



En dag nu i veckan så hittade jag inte William. Letade lite.. Han älskar att gömma sig på toaletten, och givetvis hittade jag honom där. Hade kameran beredd eftersom jag fattade att han hade något skit för sig..

Först!! Påkommen..
-What.. har jag gjort nåt eller??


Kollar generat på golvet..


Hmm, ja just det. Jag "råkade" lägga frukten här inne mamma!!


Trots omständigheterna?! Ja astman alltså så verkar mitt hjärtegryn må ganska så bra. Han springer på som aldrig förr om inte värre. Sitta still vad är det? Och inte nog med det.. Vart får han all energin ifrån när han nästan matvägrar helt?? Ja, ja.. Han mår prima iallafall!!

Och semestern är fixad, helgen med 80-tals festen är räddad. Jag har bytat pass!!
Tur att allt löste sig till slut..

Idag var jag och William på city Gross med mamma. Vi gick utanför kassorna medans mamma handlade. Där man packar ner sina varor står det en kvinna med.. ja vad heter det nu.. Slöja som oftast bärs av muslimer.. William tittade storögt på kvinnan och sa.. -Mamma, titta, spöke!!!
Tror ni jag hade svårt för att hålla mig för skratt eller! Inte för att jag ville vara elak vare sig mot William eller kvinnan. Men han är ju bara 20 månader och kan vräka ur sig något sådant!! Kan ju tillägga att jag skämdes en aningen med!!


RSS 2.0