Skittolle..

Ja, precis så känns allt nu! Och saken blir inte bättre av att jag inte sovit ett dyft inatt. Och inte heller har jag fått någon hjälp! Men jag vet vad som väntar runt hörnan!
Jag är så Jävla förbannad!!!

Vilken Jävla Dag!

Igår var vi på akuten med William.. Det visade ju sig att de inte hittade något.
Idag var vi på barnakuten i 5 timmar. Det togs prover, det röngades, det innhalerades atmatiker medecin.. Ja. Troligtvis astma, och ja troligtvis allergiker, mot eventuellt päls?!
Det ska bli en utredning om det sen.
Shit alltså, när vi åkte in med honom var han så kass att jag seriöst trodde han skulle sluta andas.
Fick med massa medeciner hem som ska inhaleras och ja.. en massa grejor. Och han gillar det inte.
När läkaren skulle inhalera medecinen på honom så skrek han så mycket och var så panikslagen att han sprängde ett par blodkärl i ansiktet och på halsen så han ser hemsk ut, men han är så duktig. Han berömmer sig själv genom att säga bra och göra detsamma på teckenspråk. (de pratar mycket tecken på dagis).
Nu sover han, men minsta antydan på försämring så åker vi in eftersom det först var snack om att han skulle ligga inne för observation om han skulle behöva syrgas!
Lille pluttas.
Nä, nu ska jag sova. Har satt klockan på 00.30. Då är det dags för inhalering för den lille!

Akuten, kräk och huvudvärk.

Ja, precis i den ordningen.. eller bara nästan!

Vi börjar med akuten. I lördags kräktes William och klagade på smärtor. Vart vet jag inte men ont hade han.
I vanliga fall kan ett samtal mellan mig och honom vara såhär..
-Mamma, Aj! Ont!
-Har du ont på riktigt eller du bara skojar med mig?
-Baá koja!!! (också fnittrar han och ler med hela huvudet)

Men annat vart det i lördags, då fortsatte han mala om att han hade ont. Och det var inget skoj där alls.
Helgen fortsatte och han mådde relativt bra får jag nog säga.
Men idag.. Jag lämnade honom på dagis eftersom han "var som han skulle". Lite småpipig vid lämningen. Inte tänkte jag mer på det senare.
Jag hämtade honom på dagsi, hann satt i E knä, och där hade han suttit i 1½ timme. Och jag lovar sånt gör William aldrig annars!!!
Iallafall.. han hade inte ätit på hela dagen för han ville inte alls ha. Han somnade 11.30 och de fick väcka honom 14.15. Han är annars den som vaknar först av alla 175 barnen typ..
Sedan kom vi hem. Inte ville han ha någon mat då heller. Spelade ingen roll att vi hade lyxmiddag idag heller. Revbensspjäll, kroketter och vitlöksbröd..(J ide..Kommer till de sen)
Dessutom hade han somnat sittandes i mitt knä, och legat på soffan hela eftermiddagen. Och tro mig.. Min William gör aldrig det.
Så det blev akuten. Men det visade att William var frisk som en nötkärna, eller han hade en lätt rodnad i örat, men ingen öroninflamation, lite hostig men inget att göra åt det. Och givetvis fick han när vi väntade på "dottorn" (=doktorn som william säger det) en liten smoothie, men eftersom han inte ätit på hela dagen kom den upp igen. På golvet i salen.. Ja,ja.. J fick städa upp det!
Så nu sover min prins, jag sitter med huvudvärk och dricker kaffe, J kollar tv och jag ska vabba imorgon.. Hmm?!

Åter till maten. J skulle ju givetvis slå på stort med maten idag.. Det är ju skillnad på stort och stort. Han friterade kroketter, köpte färdiggrillade revbensspjäll som han slängde in i ugnen för att behålla värmen, samtidigt som han slängde in vitlöksbrödet. Under tiden det låg där inne och droppade och stänkte i ugnen hann brandlarmet gå 4 gånger.. minst. För J "glömde" lägga något under revbensspjällen och brödet. Så gissa om han ska få städa ugnen. Jag såg inte ens J för där var så mycket rök! Ja annat är det när jag lagar mat. Jag kan iallafall göra många maträtter på samma gång utan att det ska ryka och brännas vid. Men sen å andra sidan så har jag en jävligt bra framförhållning i köket med.. Inte konstigt att jag klarar det bättre. Fast å andra sidan skulle jag aldrig kunna sätta solfilm så som J gör heller. Det hade bara blivit katastrof!!!

Nä.. Nu ska jag eventuellt sova, om jag inte snubblar in på alla mina favvobloggar!!

Snyggos va?


Året var 06.. Och i magen ligger en nästan nybakad William!!!

Wohooo..

För jag ska på scrapmässa... Eller inte???
Jag jobbar den helgen. Så jävla typiskt.
För det första så har C och M sin fest den 28:e och för det andra så är scrapmässan den 29:e. Så imorgon ska jag ringa till chefen och be om semester den 29:e! För jag ska dit, oavsett vad.

En annan poolare ville byta helg med mig, men jag kan bara byta söndagen för annars innebär det att jag ska jobba 3 helger i rad och hur jävla roligt är det??
Nej det går inte. Men det verkade inte som om hon ville byta med mig heller. Alltså att jag tog hennes söndag och hon tog min?! Rörigt eller?
Men om någon vill byta arbetsdag med mig så ska vi komma överrens om vilken dag personen ifråga ska ta för mig direkt! Annars så jobbar jag för någon och denna någon tar till slut ingen dag för mig. Så funkar iallafall jag!!

William är sjuk?! Eller han kräktes i natt med, var tok bökig och allmänt jobbig. Så vi får se hur natten blir om det blir dagis imorgon eller inte. Men det är J som ska vabba. Inte jag!

Kräkmonstret..

Imorse knackade det på dörren. Kräkmonstret hade bestämt träff med william tydligen..
Snopet att jag inget visste.
Första gången kräkte han ner mormors kök, andra gången kräkte han faktiskt ståendes över toaletten med min hjälp!!
Sedan deckade han i sängen..

Ugglebadet är ett bad i perstorp. Typ mini, mini, mini aqua qul!!
(svar på sandras fråga)
Men det blir inget eftersom William är sjuk.. Suck. Alltid när vi planerar så blir han kass.

Jag är ju poolvikarie.. vilket innebär att jag går på fast schema men vet inte vart jag hamnar från dag till dag. De ringer mig på morgonen och då ska jag infinna mig på den arbetspöatsen hon säger vid utsatt tid. Lite meck är det faktiskt. Jag måste varje morgon ringa till dagis och meddela att nu lämnar jag honom den och den tiden, och jag ringer vid lunch och meddelar när jag hämtar honom eftersom jag kan hamna på 4 olika arbetsplatser på en dag och vet aldrig när jag jag slutar.. Knäppt va??

Ja, och matakuten hette det med bert karlsson. Men i ängelholm är det ju inte riktigt så.. Här är vi rediga människor som kastar allt som hamnar på fel ställe. Iallafall jag, sedan vet jag ju inte vad de andra håriga damerna gör av sina tappade saker..

Det är ju skillnad vill jag lova!

Där jag jobbar.. eller jag har nog egentligen minst 30 olika arbetsplatser, jag vet ju aldrig vart jag hamnar från dag till dag. men iallafall, ni minns det inlägget jag skrev om tanterna med håriga ben och nät över håret?!
Så är det fortfarande där. När the big boss ringer mig och säger att jag ska vara där så får jag en klump i magen. Och jag är inte ensam om det. Jag hatar att vara där. Denna "gruppen" som jobbar där har jobbat tillsammans länge, och de släpper inte in någon i deras "lilla grupp". För dem är man som luft. Och det gäller att stå upp för sig själv när de är spydiga och hemska. För de är verkligen det..
Men nu i ett par dagar har jag varit på ett annat ställe. Och det är verkligen skillnad. Vi utför exakt samma arbete som på det andra stället. Skillnaden är den att detta stället jag har varit på nu har underbart trevlig personal!!!
Jag gillar dem asmycket. De är lätta att ha att göra med, de har humör, de jobbar bra, de är måna om en! Så där vill jag vara ofta. Jag till och med ser fram emot att få jobba när jag ska vara där. Till och med på helgen!!

På söndag ska jag och mitt älskade pruttbarn åka till ugglebadet. Vi ska bada som aldrig förr. Det var länge sedan vi gjorde det, så på söndag gäller det. han ska få en heldag med mamsen!!!
Älskade gullunge..

Alltså, det finns så mycket som händer på dagen som jag tänker att detta måste jag skriva ner i bloggen, men när jag väl sätter fingrarna på tangentbordet och ska skriva ner det så är allt fan borta från huvudet!!

Imorgon ska jag och william ha elvira ett par timmar. De stora ska åka skrillor. Vi ska leka.. inomhus eftersom elvira har feber. Men det blior bra! Sedan blirr det mc donalds eftersom vi ska hämta den körkortslösa syrran och spättan vid skridskohallen i hbg!! Sova nu tack!

Det lönar sig..

Ja, det lönar sig att arbeta helg. Det syns på lönen iallafall..
Vilket innebar att jag shoppade loss igår.. eller nja. Två tröjor och ett par byxor. Men inte till mig, och inte till J utan til William. Han behövde det verkligen!!
Nä, nu ska jag snart jobba..

..Monobock..

=Morgonrock!!
Oavsett vad han har på sig ska han ändå envisas med att ha morgonrocken på sig. Eller som innan idag, då skulle han tvunget ha min tröja på sig. Och inte vilken tröja som helst, utan just den jag hade på mig.

Han har även fått en vana, ful eller inte. Vad vet jag? Men nu när det varit snö ute så har vi varit ute efter jobb och dagis. Sedan när vi kommit in stela som pinnar så dricker vi varm oboy, men det betyder ju inte att man ska dricka oboy vartenda gång man kommer in genom dörren=/
Men söt är han.


Och även om det är riktigt riktigt kallt ute så funkar det med glass..


När vi hade söndagsfika här var det mest en massa bus med moster, mormor och kusinerna.



När vi var hos mormor sist så var kusinerna där med och de åkte i plurret. Alla tre. Efter det så chillade de framför tv:n.


När man säger snygging till william så säger han med ett stort leende..-Nygging!
Och oftast upprepar han sig genom att säga sitt namn.. -Biam. Mest när han ska berätta att han gjort något, eller att han vill något.


Se så fina och underbara barn min syster har!!

Men ibland kan det bli såhär..


Här är killen som rockar min värld!!


Härom natten vaknade jag av en brakduns, och ett illvrål. Unge herr william hade trillat ner från sin säng. Ingen skada skedd som tur är. Han vart nog mest förvånad och rädd. Och sedan är det ju tur att vi lagt en madrass där nedanför sängen så at fallet inte ska bli så hårt om han ramlar.

Jag samlar på solbrillor i alla former och från alla länder.. idag var det dags att damma av dem, och william kände att han behövde prova dem.

Min lilla underbara älskling!!

Här är det bara ryggsäcken som saknas, annars skulle det vara en bra förstabild till..-Hej mamma. Nu ska jag till skolan för första gången!!

Att läsa någons blogg.

J-Jasså, våra vänner läser din blogg? Intressant (typ något i den stilen sa J)

Jag skriver en blogg, i den bloggen utalar jag mig om det som faller mig in. Jag klagar, jag älskar, jag hatar, jag drömmer, jag bryr mig och jag bara finns. Jag mår bra av min blogg, och jag tänker fortsätta med min blogg.
Jag har lagt ner en blogg innan, och det gör jag inte om!

Jessika med Alwin.. Skulle jag kunna få din mail???

Nä, nu ska jag dricka kaffe!

Städa? Vad är det för något?

Jag vet iallafall vad städa är. För det har jag precis gjort. Hela huset. Och hujeda mig när utbygget blir färdigt.. Ännu mer att städa.
Ja, jag får väl gå ner till 50% om jag ska hinna med.
Det var skit i precis varenda liten hörna. Och Williams leksaker hittade jag lite här och var för han har tokmycket leksaker. Kanske lite väl mycket?
Jag funderade lite innan när jag städade.. Att när vi ynglat av oss alla barn som vi tänker ha, ja då ska jag skänka leksakerna till ett dagis. Gärna ett dagis som mitt/mina barn gått på. För oftast har de inte tillräckligt god ekonomi för att köpa in en massa nya leksaker.
Och vilken unge skulle inte bli glad för williams bautamegakök som han har och knappt leker med? Med alla mattillbehör som finns till?
Tror nog att det dagiset skulle uppskatta det. Och jag med, för då slapp jag förvara det på vinden.. Men tänk om lillebror skulle få barn? Vad bra det hade vatt och ge till hans ungar..
Mycket funderingar här hemma.

Just nu är William inne i en Emilfas.. Ja det är bara emil i lönneberga som gäller. Filmen går varm här hemma. Hela dagarna. Så nu tänkte vi köpa pippi långstrump med, för att variera för honom, men mest för oss.
Imorse när han slog upp ögonen var det första han sa -Mamma, Imil!
Men denna morgonen vart det lite stressigt så det blev ingen emil för hans del. Kanske i eftermiddag istället!

Ikväll ska vi på 25 års fika!! M fyller år..

Så slapp jag vabba!

11.40 , mitt i lunchen ringde dagis.. En styck magsjuk unge!
Fick ringa till J som fick köra och hämta och lämna till mormor då hon erbjöd sig. J stack tillbaka till jobbet och jag fortsatte på mitt jobb. jag hade inte kunnat lämna då jag var helt ensam i köket.
Men, jag tror icke det är magsjuka. Jag såg nämligen tandsprickning innan när jag borstade tänderna på honom. Så jag hoppas det är så.
lilla, lilla gnällspiken, har inte heller ätit något på två dagar. Jo, välling och ytterst lite banan.
Ska till bvc för en ny vägning i slutet av månaden för han har nästan totalt tappat 600 g sedan början av året.

Imorgon är jag ledig, och har äntligen bokat tid för cell provtagning, inte en dag för sent. vartenda gång jag har fått en kallelse så har jag fått förhinder.. Men nu så.

Mamma hade en vännina hemma på besök idag. Hon läste ett recept ur Hemmets veckotidning och frågade mig.. kocken om en ingridiens. Vad det var för något..
-sugar snaps?
-Ingen aning faktiskt, men det måste ju vara något med socker.
Hon utalade ordet exakt som det är skrivet, och jag uttalade det på engelska.
Syrran kom på vad det var!! Sockerärtor!!!
(syrran)- Tänk om hon gått in i affären och frågat efter det, eller in på systemet. Ha,ha..
Kanske inte roligt för er, men vi tyckte det var attans kul.

Nä, sliten som fan! Tur jag är ledig i två dagar nu!!

Kass i "bugen"

Inte jag men william.
Men ingen feber, inga andra symptom. Så jag gissar på tänderna.
Idag hade han sovit i 3 timmar i sträck på dagis!!!
Kanske han då är på väg att bli dålig eftersom han annars bara sover max 1½ timme? Eller så var han bara jävligt trött!

Äsch, pallar inte mer.

Kaos i huset.

Vi håller på att koppla in jordvärmen. Synen som mötte mig och william(eller han sov så han såg inget) när vi kom hem var KAOS.
Och jag gillar inte kaos. In med skorna, ut med skorna, leiga skor, kaffekoppar här, saker där, verktyg i den ena hörnam efter den andra.
Om jag skulle ha någon hemma hos mig för att fixa sådant. Då hade jag baske mig röjt undan för att arbetaren skulle få det lätt och för att jag skulle slippa dubbelt arbete sen, men nej då. Inte min Jimmy. Vi rör bara runt sakerna, går över kläderna som ligger i badrummet på golvet, med leriga skor.
Men, det är han som fyllt år idag, och det är han som ska städa. Inte jag!!!
För det är inte mina födelsedagsgäster. Jag är nämligen jävligt trött på att plocka skit nu för tiden!!!

Ur Williams Mun..

Jag- Vad heter du?
William- Bäst.


Nya pjuks!!!

Idag har jag inhandlat ett par nya skor och en ny linnklänning..
Det kostade mig typ jättemycket. Men vad gör väl det? Glad som attans blev jag iallafall.
Trött, huvudvärk, och jävligt sliten är jag.
Men ska ändå trotsa tröttheten och se en film tänkte jag.
Jobb imorgon... En förskola, hamburgare med bröd och potatismos. Pisacake..

 

Eksemfanskap..

För en si sådär 8 år sedan drabbades jag av eksem i hårbotten.. Vilket resulterade i att jag tappade mycket av mitt hår. Så idag är varje dag med mitt hår en kamp. Vi är för det mesta ovänner, vi sliter och drar och såna saker. Så jag och mitt hår har hängt en del hos läkaren i hopp om att vi kanske en dag ska bli vänner, men, nu blir det nog inte så. Vi är mer ovänner nu än vad vi någonsin varit. Mitt eksem i hårbotten har spridit sig, ner i pannan och det kliar, stramar, svider och ömmar. Jag har stora fjällkakor som verkligen inte ger med sig, det finns i öron, bakom öronen, i ögonbrynen.. Och nu även fläckvis vid hakan och hinderna. Med andra ord ser jag ut som en stor fet mjäll hög. Så imorgon ska jag ringa min husläkare och beordra honom att skicka en remiss till en hudläkare. För detta är verkligen inte kul. Jag kliar sönder mig totalt.
Jävla eksem rent ut sagt!

Så nu har jag ordbajsat för er som bryr er..


*tuggosmaskomumsogott*


Helgen.. ja den helgen..

Den gick i ett nafs. Jag kände inte ens att det var helg!
Jag har nämligen jobbat hela långa helgen. I lördags gick jag på 07. Och gick av 16. Hem och fixade till mig, åkte hem till svärisarna, åt mat, och satte mig i bilen med en trött william som somnade 18.10. Så han fick sova då, för jag ville inte väcka honom när vi kom hem.
Söndag gick jag på 9.17 och gick av 18. Så denna helgen fick jag tillbringa 2½ timme med william.
Och ska snart iväg igen.. jag ska även denna dagen vara på williams dagis.. *grrr* Men det ska väl gå. Sedan ska jag till ett annat ställe och baka.
Men sedan är jag och william lediga imorgon..Jippie.
Jobbar sedan onsdag/torsdag och därefter jobbar jag inte förrens måndag..
Ordbajs!!!

RSS 2.0